Workshop pesten op school

Workshop 'Stop het pesten'.

Social- media is niet weg te denken uit de leefwereld van de kinderen en jongeren van nu. Internet is geweldig. Zodra ze over mobiel en internet beschikken zijn de mogelijkheden eindeloos. Ze chatten, gamen, delen foto's en filmpjes. Dit zijn leuke activiteiten totdat een kind of jongere online belachelijk gemaakt wordt, uitgescholden, bedreigd of juist genegeerd wordt. Niemand schopt! Er zijn geen blauwe plekken te zien. De dader opereert vaak onzichtbaar en is in staat deze activiteiten met vele anderen te delen. Het slachtoffer is weerloos. Dit kan grote sociale, emotionele en cognitieve schade aanrichten bij het slachtoffer.

In de workshop 'Stop het pesten' durven kinderen en jongeren samen sterk te zijn en pest gedrag te stoppen en te voorkomen.

- Ze worden zich bewust van het positief en negatief gebruik van social- media en het effect op anderen.

- Ze krijgen handvatten de dader te ontregelen en het slachtoffer te helpen.

- Ze zijn zich bewust van hun eigen rol in een soortgelijke situatie, ervaren de negatieve en positieve  kracht van de groep. Ze weten hoe ze de groep positief kunnen beinvloeden.

De werkwijze van de workshop ‘Stop het pesten'.

Voorafgaand aan de workshop 'Stop het pesten' wordt contact opgenomen over de inhoud en schoolse actualiteiten rondom het thema pesten en cyberpesten. Aan het begin van de workshop is het social-media gedrag van de kinderen en jongeren in kaart gebracht. Ze zien door een confrontatieopdracht dat een simpel te organiseren barbecue uitmondt in pestgedrag. De voorlichting, de power-point presentatie en het filmpje van het slachtoffer maakt ze bewust van de effecten van dit pestgedrag. Ze ervaren door groepsspel de negatieve en positieve kracht van de groep en kunnen daardoor handvatten benoemen het pesten te voorkomen en te doorbreken. Dit wordt vastgelegd in een manifest.

Voor wie

De workshop pesten op school is geschikt voor kinderen van groep 7 & 8 van het Primair onderwijs en jongeren van klas 1 & 2 van het Voortgezet onderwijs. 

Kosten

Primair onderwijs :  2 uur   € 295,-    Voortgezet onderwijs: 3 uur  € 375,-

Contact

U kunt contact opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0628040888 

 

Cyberpesten1