Onderwijs

ArtiVitrA verbreedt de vakkennis van de docent en de leerling. De nauwe samenwerking met de docent en de school zorgt voor de juiste afstemming op de vraag. Het doel is het fundament voor kunst- en cultuur onderwijs van de school te versterken. De middelen zijn: coaching, kennisoverdracht, spiegellessen, workshops, trainingen, opzetten van kunst vak leerlijnen en advies.

Workshop pesten op school

Workshop 'Stop het pesten'.

Social- media is niet weg te denken uit de leefwereld van de kinderen en jongeren van nu. Internet is geweldig. Zodra ze over mobiel en internet beschikken zijn de mogelijkheden eindeloos. Ze chatten, gamen, delen foto's en filmpjes. Dit zijn leuke activiteiten totdat een kind of jongere online belachelijk gemaakt wordt, uitgescholden, bedreigd of juist genegeerd wordt. Niemand schopt! Er zijn geen blauwe plekken te zien. De dader opereert vaak onzichtbaar en is in staat deze activiteiten met vele anderen te delen. Het slachtoffer is weerloos. Dit kan grote sociale, emotionele en cognitieve schade aanrichten bij het slachtoffer.

In de workshop 'Stop het pesten' durven kinderen en jongeren samen sterk te zijn en pest gedrag te stoppen en te voorkomen.

- Ze worden zich bewust van het positief en negatief gebruik van social- media en het effect op anderen.

- Ze krijgen handvatten de dader te ontregelen en het slachtoffer te helpen.

- Ze zijn zich bewust van hun eigen rol in een soortgelijke situatie, ervaren de negatieve en positieve  kracht van de groep. Ze weten hoe ze de groep positief kunnen beinvloeden.

De werkwijze van de workshop ‘Stop het pesten'.

Voorafgaand aan de workshop 'Stop het pesten' wordt contact opgenomen over de inhoud en schoolse actualiteiten rondom het thema pesten en cyberpesten. Aan het begin van de workshop is het social-media gedrag van de kinderen en jongeren in kaart gebracht. Ze zien door een confrontatieopdracht dat een simpel te organiseren barbecue uitmondt in pestgedrag. De voorlichting, de power-point presentatie en het filmpje van het slachtoffer maakt ze bewust van de effecten van dit pestgedrag. Ze ervaren door groepsspel de negatieve en positieve kracht van de groep en kunnen daardoor handvatten benoemen het pesten te voorkomen en te doorbreken. Dit wordt vastgelegd in een manifest.

Voor wie

De workshop pesten op school is geschikt voor kinderen van groep 7 & 8 van het Primair onderwijs en jongeren van klas 1 & 2 van het Voortgezet onderwijs. ArtiVitrA werkt samen met Meermediawijs om (online) pesten te stoppen en te voorkomen. ArtiVitrA  en Meermediawijs hebben ruime ervaring in het coachen en het ondersteunen van leerlingen in het onderwijs.

Kosten

Primair onderwijs :  2 uur   € 295,-    Voortgezet onderwijs: 3 uur  € 375,-

Contact

U kunt contact opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0628040888 

 

Cyberpesten1

Boekenweek

17. boekenweek‘Ventje zoekt vriendje’

Grote stappen in de gang. De grote vriendelijke reuzin komt binnen. Zij zoekt ‘het Ventje die een vriendje zoekt’. Waar is hij? Maar wat is een vriend? Wat is vriendschap? De kinderen helpen de reuzin in deze leuke interactieve theatervertelling het ventje vinden en ontdekken wat vriendschap is. Aan het eind van de theatervertelling tekenen de kinderen deze vriendschapsverhalen op papier en maken zo een prachtig vriendenboekje. Het mooie boek ‘Ventje zoekt vriendje’ van Ted van Lieshout krijgen zij cadeau.

Primair onderwijs

Hoe versterkt u het aanwezige kunst- en cultuurbeleid van de school? ArtiVitrA gaat uit van de talenten van de kinderen, docenten en het team. ArtiVitrA maakt gebruik van drama, beeldende vorming en muziektheater.

Lees verder

Voortgezet onderwijs

Wilt u een introductie of werkweek verrijken met een inspirerende workshop voor de leerlingen? Of is uw school op zoek naar een creatieve training voor docenten tijdens een teamdag? ArtiVitrA is uw partner in teambuilding.

Lees verder

MBO+HBO

Idee├źn en tips nodig voor studenten en docenten uit de wereld van de kunst en cultuur? Of belangstelling voor inspirerende opdrachten uit het werkveld? ArtiVitrA verzorgt leerzame workshops en trainingen binnen het kader van de praktijk.

Lees verder

Cursussen

ArtiVitrA ontwikkelt het creatief talent door het aanbieden van kunstprojecten op gebied van theater en beeldend. Leuke en inspirerende thema's worden uitgediept. Het plezier van het ontdekken van de eigen mogelijkheden en de ontmoeting met anderen staan voorop. ArtivitrA begeleidt vakkundig. ArtiVitrA werkt samen met het Kindcentrum (Beatrixschool Culemborg) en biedt daar 2 kunstprojecten beeldend aan, de Brede school en de Volksuniveriteit te Culemborg.

Maandagmiddag 3-10-17-24 september en 1 oktober van 15.30-16.45 uur: Droomhut op een eiland (leeftijd 6-12 jaar)

Kinderen houden van tekenen, schilderen, knutselen en verhalen maken! De kinderen ontwerpen hun hut d.m.v. een tekening, leren perspectief, compositie en kleurgebruik. Daarna werken ze de tekening uit met houten ijstokjes. Terwijl ze bouwen ontstaan nieuwe ideeen voor de aankleding en de omgeving. Zo bouwen ze nog een boot, boetseren, maken schilderijen of schrijven een verhaal. Kinderkunst Beeldend, kosten € 49,00 voor 5 lessen inclusief materiaal.

Maandagmiddag 29 oktober,5-12-19-26 november: De wereld in 3-D (leeftijd 8-13 jaar)

Hoe wordt een toren rond en vliegt door de lucht? En hoe teken je een olifant die iedereen herkent? De kinderen krijgen écht tekenles en leren de tekentechnieken van perspectief, verhouding, compositie, kleurgebruik en materiaalgebruik. Er komt een wereld tot leven! Kinderkunst Beeldend, kosten 45,00 voor 5 lessen inclusief materiaal.

 

Informatie en inschrijving

Belt u gerust voor meer informatie naar Marije Horjus 06 28 040 888, of mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.